50%

Vlado Gotovac - DJELA – knj. 1-7

Djela hrvatskih pisaca trajne vrijednosti možete osigurati narudžbom po vrlo povoljnoj cijeni i uz mogućnost obročnog plaćanja karticom.

Vlado Gotovac, pjesnik, esejist, filozof, novinar i govornik, pripada generaciji “krugovaša” koja je, svojim autentičnim glasovima u poeziji i prozi, posve preoblikovala hrvatsku književnu scenu od pedesetih godina na ovamo. Uz nove sadržaje što su ih donosili, “krugovaši” su ostvarili i značajne novine u strukturi djela pa su mnogi od njih danas, s pravom, uvršteni među suvremene hrvatske klasike.

Mogućnost plaćanja do četiri rate.

kn700,00 kn350,00 uključ. PDV

Vlado Gotovac, pjesnik, esejist, filozof, novinar i govornik, pripada generaciji “krugovaša” koja je, svojim autentičnim glasovima u poeziji i prozi, posve preoblikovala hrvatsku književnu scenu od pedesetih godina na ovamo. Uz nove sadržaje što su ih donosili, “krugovaši” su ostvarili i značajne novine u strukturi djela pa su mnogi od njih danas, s pravom, uvršteni među suvremene hrvatske klasike. Međutim, sudbina političkog stradalnika odvojila je, nažalost, Gotovca od njegova naraštaja, ime pisca izbrisala iz svih leksikona i školskih čitanki pa su, na taj način, bili “ukinuti” i pisac i njegovo djelo. Sudbina Gotovčeva djela pratila je životnu sudbinu pisca, pa je ono u našoj književnosti, ne samo marginalizirano, nego čak i mnogim novim naraštajima posve nepoznato. I unatoč tomu što se njegova prva, i zapažena, pjesnička knjiga pojavila prije gotovo desetljeća i što je knjiga “Princip djela”, sredinom šezdesetih godina, presudno utjecala na tada stasajuću “razlogovsku” generaciju. Konačno, dvadesetogodišnje autsajderstvo ostavilo je svoj neizbrisivi trag, a učinjenu nepravdu piscu bit će teško ispraviti bez mnogo truda da djelo ponovo oživi u korpusu hrvatske književnosti, odakle je svojedobno i nemilosrdno izbačeno. Djela Vlade Gotovca u sedam knjiga : 1. Princip djela i isto(Književna djela od 1955-1965); 2) Autsajderski fragmenti i Tijek odnosa; 3) Pjesništvo od 1956. do 1965; 4) Pjesništvo od 1968. do 1991.; 5) Zvjezdana kuga – dnevnik iz zatvora; 6) Znakovi za Hrvatsku – zbirka političkih govora i ideja, i 7) Poetika duše – zbirka političkih, književnih i filozofskih maksima.


Autor: Vlado Gotovac
Uvez: tvrdi
Stranice: 2514
Godina izdanja: 1995.
ISBN: 953-167-005-6
Format: 14 x 21 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Vlado Gotovac – DJELA – knj. 1-7”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

9 − 9 =