50%

Peter Calvocoressi - SVJETSKA POLITIKA NAKON 1945.

Kronologija političkih događanja uspješno paradigmatski i dijakronijski prezentirana, bez nametanja autorskog stava ili neke političke ideologije, sakupljena u ovu knjigu, čini najopsežniju i najažurniju analizu svjetske povijesti nakon Drugoga svjetskog rata.

kn250,00 kn125,00 uključ. PDV

Kronologija političkih događanja uspješno paradigmatski i dijakronijski prezentirana, bez nametanja autorskog stava ili neke političke ideologije, sakupljena u ovu knjigu, čini najopsežniju i najažurniju analizu svjetske povijesti nakon Drugoga svjetskog rata. Jednostavan i razumljiv pristup, te informativan, sintetski pregled međunarodnih zbivanja i trendova, podijeljenih kronološki i regionalno, uz deskriptivnu građu obrađenu metodom znanstvene analize, Calvocoressija gotovo uvrštava u pozitivističku školu građanske historiografije. Ovo već sedmo izdanje “Svjetske politike” temeljito istraženo country study-ima i iscrpnim autorskim desk research-ima političkih konotacija i događaja na prostoru Europe, bivšeg SSSR-a i Amerike, slovi za jednu od najkompetentnijih studija uvida u bližu povijest svijeta, s posebnom kompetencijom za probleme zemalja Trećeg svijeta, posebice Afrike.

“Ova knjiga spada u kategoriju generalnih pregleda suvremene političke povijesti i kriznih žarišta, a posebni ugled (sedam izdanja) stekla je zbog cjelovite analize i stalnog aktualiziranja moderne povijesti, što je čini korisnom za širu čitateljsku puibliku, posebno za studente međunarodnih odnosa.”

dr. sc. Mario Nobilo

“Svjetska politika nakon 1945. Petera Calvocoressija danas je već klasično djelo koje za svoju čitateljsku publiku ima studente i profesore međunarodnih odnosa i svjetske politike, ali i druge profesionalce, kao što su novinari, političari i menadžeri, te konačno širi krug politiziranih čitatelja iz tzv. main stream-a.”

dr. sc. Darko Bekić


Autor: Peter Calvocoressi
Uvez: tvrdi
Stranice: 856
Godina izdanja: 2003.
ISBN: 953-167-135-4
Format: 15,8 x 23,8 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Peter Calvocoressi – SVJETSKA POLITIKA NAKON 1945.”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × two =