40%

VELIKA HRVATSKA GRAMATIKA 1– 4

(1 recenzija korisnika)

Sve dosad nismo imali gramatičkoga djela u kojem bi tako iscrpno i na svestrano obavljenim istraživanjima bio izložen sustav našega književnog jezika s tolikim znanstvenim aparatom i s toliko izvorne dokumentacije iz svih područja, stilova i žanrova naše pisane, pa i govorne riječi. Korpus toga djela obuhvaća, uglavnom, književne izvore 20. stoljeća i suvremena jezična ostvarenja u javnom životu, a uzimaju se u obzir i potvrde iz prethodnih dvaju stoljeća.

kn1.000,00 kn600,00 uključ. PDV

Sve dosad nismo imali gramatičkoga djela u kojem bi tako iscrpno i na svestrano obavljenim istraživanjima bio izložen sustav našega književnog jezika s tolikim znanstvenim aparatom i s toliko izvorne dokumentacije iz svih područja, stilova i žanrova naše pisane, pa i govorne riječi. Korpus toga djela obuhvaća, uglavnom, književne izvore 20. stoljeća i suvremena jezična ostvarenja u javnom životu, a uzimaju se u obzir i potvrde iz prethodnih dvaju stoljeća. Ovim kapitalnim gramatičkim djelom naša kultura i naša znanost dobivaju pouzdan oslonac u svim pitanjima jezične primjene, priručnik hrvatskoga književnog jezika koji se svojom kvalitetom može staviti uz bok najpoznatijim priručnicima svoje vrste u svijetu.
Kao temeljni i nezaobilazni priručnik našega književnog jezika ovo je gramatičko djelo prijeko potrebno svakomu tko je zainteresiran za kulturu pismenog i usmenog istraživanja.

Gramatička su područja u tim knjigama raspoređena ovako:
– Glasovi i oblici hrvatskoga književnog jezika (autori: Stjepan Babić, Dalibor Brozović, Ivo Škarić, Stjepko Težak),
– Tvorba riječi u hrvatskome književnome jeziku (autor Stjepan Babić),
– Sintaksa hrvatskoga književnoga jezika (autor Radoslav Katičić),
– Naglasak u hrvatskome književnom jezičku (autori: Stjepan Vukušić, Ivan Zoričić, Marija Grasselli- Vukušić).


Autor:
Uvez: tvrdi
Stranice: 2436
Godina izdanja:
ISBN: 978-953-167-243-6 (cjelina)
Format: 15,8 x 23,8 cm

1 recenzija za VELIKA HRVATSKA GRAMATIKA 1– 4

  1. nambric

    Obavezna literatura za sve one koji se bave pisanjem na hrvatskom književnom jeziku. Pomaže mi u lektoriranju teksta na hrvatskom jeziku. 😉

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nineteen − 3 =