20%

Thomas More - UTOPIJA (Latinsko-hrvatsko izdanje)

Naručite uzorna djela svjetskih pisaca neprolazne vrijednosti uz vrlo povoljnu cijenu. Mogućnost obročnog plaćanja karticom.

„Utopija“ sir Thomasa Morea, jednog od najistaknutijih renesansnih humanista, pravnika, teologa, filozofa, govornika, pjesnika, povjesničara, spada u najvažnija klasična djela političke misli, i pored Machiavellijevog Vladara smatra se jednom od dviju knjiga koje su odredile nastanak i razvoj moderne političke znanosti.

kn150,00 kn120,00 uključ. PDV

„Utopija“ sir Thomasa Morea, jednog od najistaknutijih renesansnih humanista, pravnika, teologa, filozofa, govornika, pjesnika, povjesničara, spada u najvažnija klasična djela političke misli, i pored Machiavellijevog Vladara smatra se jednom od dviju knjiga koje su odredile nastanak i razvoj moderne političke znanosti. Djelo je to koje u kojem autor iznosi ideju o nepostojećem otoku na kojemu je izgrađeno idealno političko uređenje, u kojemu ne postoji privatno vlasništvo, nema bogatih i siromašnih, gdje svi članovi društva uživaju jednaka prava i obveze prema svojim sposobnostima, a društvo je organizirano na racionalnom principu svrsishodnosti društvenih funkcija, utemeljeno na načelima razboritosti, vjere i morala. Knjiga sadrži originalni latinski tekst “Vtopie”, te prvi cjeloviti prijevod Moreovog klasika na hrvatski jezik.


Autor: Thomas More
Uvez: tvrdi
Stranice: 472
Godina izdanja: 2003.
ISBN: 953-167-156-7
Format: 14,8 x 22,8 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Thomas More – UTOPIJA (Latinsko-hrvatsko izdanje)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

14 + 8 =