50%

Smiljko Sokol - POLITIČKA I USTAVNA POVIJEST JAKOBINSKOG RAZDOBLJA FRANCUSKE REVOLUCIJE

Knjiga dr. Smiljka Sokola “Politička i ustavna povijest jakobinskog razdoblja francuske revolucije” jest povijesna, politološka i ustavnopravna znanstvena studija o najzanimljivijem i događajima najbogatijem ali po vrijednosnim sudovima i najkontraverznijem razdoblju francuske revolucije.

kn80,00 kn40,00 uključ. PDV

Knjiga dr. Smiljka Sokola “Politička i ustavna povijest jakobinskog razdoblja francuske revolucije” jest povijesna, politološka i ustavnopravna znanstvena studija o najzanimljivijem i događajima najbogatijem ali po vrijednosnim sudovima i najkontraverznijem razdoblju francuske revolucije. Društvena valencija i znanstvena vrijednost ove knjige je u tome što se u njoj uspješno kombinira historijsko-pravni i politološki pristup. Pritom se razdoblje jakobinske republike nastoji objasniti polazeći od analize njenih idejnih temelja, preko procesa oblikovanja i samog ustavnog modela, pa do šireg razmatranja burnih političkih zbivanja u vrlo specifičnim revolucionarnim uvjetima, gdje se osnovni društveni i politički sukobi ne izražavaju samo (a na pojavnoj razini čak ni prvenstveno) na relaciji građanska klasa – aristokracija već i unutar same građanske klase (Gironda i Montagna), te između nje u cjelini i sankilotskih narodnih masa.


Autor: Smiljko Sokol
Uvez: tvrdi
Stranice: 260
Godina izdanja: 1989.
ISBN: 86-343-0379-9
Format: 17 x 25 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Smiljko Sokol – POLITIČKA I USTAVNA POVIJEST JAKOBINSKOG RAZDOBLJA FRANCUSKE REVOLUCIJE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × four =