20%

Radoslav Katičić - SINTAKSA HRVATSKOGA KNJIŽEVNOG JEZIKA Treće izdanje

Sintaksa hrvatskoga književnog jezika, uz Povijesni pregled, glasove i oblike; Tvorbu riječi i Naglasak u hrvatskom književnom jeziku, jedna je od četiriju velikih knjiga kapitalnoga gramatičkoga djela vodećih jezičnih stručnjaka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u kojem se opisuje čitava struktura hrvatskoga književnog jezika.

kn250,00 kn200,00 uključ. PDV

Sintaksa hrvatskoga književnog jezika, uz Povijesni pregled, glasove i oblike; Tvorbu riječi i Naglasak u hrvatskom književnom jeziku, jedna je od četiriju velikih knjiga kapitalnoga gramatičkoga djela vodećih jezičnih stručnjaka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u kojem se opisuje čitava struktura hrvatskoga književnog jezika. Akademik Radoslav Katičić u trećem poboljšanom i dopunjenom izdanju Sintakse predstavlja sveobuhvatni znanstveni pregled rečeničnih ustrojstava i cjelokupne sintaktičke materije hrvatskog književnog jezika. Kao temeljni i nezaobilazni priručnik našega književnog jezika ovo je gramatičko djelo prijeko potrebno svakomu tko je zainteresiran za kulturu pismenog i usmenog izražavanja.

“Katičićeva sintaksa sasvim je originalno znanstveno djelo kakvoga ne samo nije bilo za naš jezik, nego se može reći da slične nema ni jedan slavenski jezik, a i neslavenski. U mnogome je prva svoje vrste. Za ovako djelo zainteresirani su svi pismeni ljudi u višem značenju toga pojma, kao i oni koji teže da to budu.”

akademik Stjepan Babić

“Sintaktička analiza je provedena na originalan način, po principima moderne lingvistike zadovoljavajući sve uvjete analize sintakse jednog jezika. To je prva moderno koncipirana sintaksa hrvatskog književnog jezika, potrebna svima od lingvista-znanstvenika do studenata i šire javnosti.”

akademik Rudolf Filipović


Autor: Radoslav Katičić
Uvez: tvrdi
Stranice: 536
Godina izdanja: 2002.
ISBN: 953-167-131-1
Format: 15,8 x 23,8 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Radoslav Katičić – SINTAKSA HRVATSKOGA KNJIŽEVNOG JEZIKA Treće izdanje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 + three =