50%

Mira Halbauer / Božena Šarčević / Hrvojka Tomić Brzac - CITOLOŠKO-PATOHISTOLOŠKI ATLAS BOLESTI ŠTITNE ŽLIJEZDE I DOŠTITNIH ŽLIJEZDA S ULTRAZVUČNIM SLIKAMA

Ova monografija plod je dugogodišnje suradnje i usavršavanja stručnog liječničkog tima u kojoj je prikazana morfologija štitne žlijezde i doštitnih žlijezda, te pretrage kojima se uz kliničke i biokemijske može postaviti dijagnoza i diferencijalna dijagnoza bolesti tih organa.

kn200,00 kn100,00 uključ. PDV

Ova monografija plod je dugogodišnje suradnje i usavršavanja stručnog liječničkog tima u kojoj je prikazana morfologija štitne žlijezde i doštitnih žlijezda, te pretrage kojima se uz kliničke i biokemijske može postaviti dijagnoza i diferencijalna dijagnoza bolesti tih organa. Morfološke karakteristike se obrađuju patohistološki, ehografski i citopatološki. Patohistološki prikazi imaju svrhu upozoriti na temeljna saznanja o mikroskopskoj građi i promjenama koje određuju funkcionalne, upalne i neoplastičke procese tih organa, a ehografski opisi prikazuju morfologiju štitne žlijezde i doštitnih žlijezda, kako se one očituju primjenom ultrazvuka. Citomorfološka obrada koja je prvi put u ovom obliku objavljena na prostorima jugoistočne Europe, rezultat je intezivna rada kliničkih citologa u Hrvatskoj sa sistematskom izobrazbom. Iznesene su i dopunske metode diferenciranja raznih patoloških stanja, s pomoću imunohistokemijskih, genetskih i morfometrijskih tehnika.


Autor: Mira Halbauer / Božena Šarčević / Hrvojka Tomić Brzac
Uvez: tvrdi
Stranice: 240
Godina izdanja: 2001.
ISBN: 953-167-130-3
Format: 18,5 x 24 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Mira Halbauer / Božena Šarčević / Hrvojka Tomić Brzac – CITOLOŠKO-PATOHISTOLOŠKI ATLAS BOLESTI ŠTITNE ŽLIJEZDE I DOŠTITNIH ŽLIJEZDA S ULTRAZVUČNIM SLIKAMA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fifteen − eight =