50%

Milena Žic Fuchs - KOGNITIVNA LINGVISTIKA I JEZIČNE STRUKTURE: engleski "present perfect"

Predmet je rasprave u ovoj knjizi analiza engleskog “present perfecta” koji je notorni deskriptivni problem u nizu lingvističkih modela, u čemu, kao što to autorica, dokumentira, niti kognitivna lingvistika (koja tvori teoretski temelj knjige) nije izuzetak, no knjiga ima i dublji teoretsko-metodološki značaj jer se “present perfect” koristi da bi se promišljala isprepletenost složenih pojmovno-značenjskih obilježja te njihova veza s gramatičkim strukturama.

kn120,00 kn60,00 uključ. PDV

Predmet je rasprave u ovoj knjizi analiza engleskog “present perfecta” koji je notorni deskriptivni problem u nizu lingvističkih modela, u čemu, kao što to autorica, dokumentira, niti kognitivna lingvistika (koja tvori teoretski temelj knjige) nije izuzetak, no knjiga ima i dublji teoretsko-metodološki značaj jer se “present perfect” koristi da bi se promišljala isprepletenost složenih pojmovno-značenjskih obilježja te njihova veza s gramatičkim strukturama. Ova knjiga ponajprije je teoretsko djelo koje se trudi i uspijeva postavljena pitanja riješiti pomnom i dosljednom primjenom određene metodologije lingvističkoga istraživanja, vodeći računa više o koherentnosti vlastitoga pristupa nego o vezanju uz ovaj ili onaj lingvistički smjer. Iako u osnovi zamišljena kognitivistički, knjiga se oslanja na široku lepezu pristupa i spoznaja, od europskoga do američkog strukturalizma, pa i velikana predstrukturalističke lingvistike, do pragmatike i kontrastivne lingvistike. Po dosljednosti, sustavnosti i metodičnosti (čistoći metodologije) knjiga će biti dragocjena osobito lingvistima poslijediplomskih i doktorskih studija jer pokazuju kako se analizi jezičnih pitanja mora i može učinkovito pristupiti. Iako je tekst vrlo zgusnut ( nikako nerazumljiv i “težak”) izvrsno će doći i svakomu studentu dodiplomskih i diplomskih studija koji se ozbiljno zanima za teoretske probleme lingvistike (posebice kognitivne). Svi koji su se u praksi sudarili s teškim pitanjima engleskoga “present perfecta” (kao učenici i studenti, kao predavači ili kao povremeni korisnici engleskoga) ovdje će naći objašnjenja svih dvojbi i mnogobrojna praktična rješenja svojih nedoumica. To znači da će knjiga biti više nego korisna svakomu tko se zanima za mehanizme i značenjsku pozadinu funkcioniranja “present perfecta”, naravno ako je spreman za određeni napor koncentracije.


Autor: Milena Žic Fuchs
Uvez: meki
Stranice: 236
Godina izdanja: 2009.
ISBN: 978-953-167-216-0
Format: 15 x 22,4 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Milena Žic Fuchs – KOGNITIVNA LINGVISTIKA I JEZIČNE STRUKTURE: engleski “present perfect””

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eighteen + 1 =