40%

Krešimir Pavelić - ČUDA MODERNE MEDICINE

Čuda moderne medicine – Nadanja i strepnje, nova je popularno-znanstvena knjiga popraćena istoimenim serijalom na Hrvatskoj televiziji, čiji je autor istaknuti znanstvenik sa zagrebačkog Instituta Ruđer Bošković – direktor Zavoda za molekularnu medicinu…

kn150,00 kn90,00

Čuda moderne medicine – Nadanja i strepnje, nova je popularno-znanstvena knjiga popraćena istoimenim serijalom na Hrvatskoj televiziji, čiji je autor istaknuti znanstvenik sa zagrebačkog Instituta Ruđer Bošković – direktor Zavoda za molekularnu medicinu, redoviti profesor molekularne biologije Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, prof. dr. sc. Krešimir Pavelić. Pitanja eugenike, bioetike, medicinske revolucije, genoma, stvaranja umjetnih organa, genetičkog inženjerstva, biologije poremećene psihe, kemizma emocija, reprogramiranja starosti, samo su neke od tema o kojima je javnost često neadekvatno i nedovoljno obaviještena. Ovom se knjigom upravo želi aktualizirati proboj najnovijih medicinskih otkrića i njihovo korištenje u budućnosti, kontraverzne primjene genetskog inženjerstva u medicini, intervencije u genom zametka i kloniranje ljudi. Knjiga je izdana i na njemačkom jeziku “Wunder der modernen Medizin – Hoffnungen und Bedenken”.

akademik Ivo Padovan

“Popraćena obimnim grafičkim i slikovnim prilozima, poslužit će svima onima koji su pomalo dezorijentirani i nespremni, iznenađeni otkrićima i dostignućima, pa i prestrašeni senzacionalističkim napisima u stranom i domaćem tisku. Autor pruža racionalni izlaz iz te konfuzije navodeći čitatelja na korist koje bi čovječanstvo moglo imati od tih spoznaja, ali koje već i sada ima. Ovakva knjiga stoga dolazi u pravo vrijeme.”

akademik Zvonimir Kusić


Autor: Krešimir Pavelić
Uvez: tvrdi
Stranice: 238
Godina izdanja: 2004.
ISBN: 953-167-142-7
Format: 16 x 25 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Krešimir Pavelić – ČUDA MODERNE MEDICINE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three × four =