50%

Ivan Supek - HRVATSKA TETRALOGIJA – 1-4

Djela hrvatskih pisaca trajne vrijednosti možete osigurati narudžbom po vrlo povoljnoj cijeni i uz mogućnost obročnog plaćanja karticom.

Ako je točno da romanopisac postulira raskorak između povijesnog vremena i njemu suprotstavljenih očekivanja, utjelovljenih uglavnom u pojedincu, ako je roman slika svijeta kojoj je kriza stalan i nezaobilazan okvir, onda nema dvojbe da je Ivan Supek tom zahtjevu odgovorio u Hrvatskoj tetralogiji.

Mogućnost plaćanja do dvije rate.

kn320,00 kn160,00 uključ. PDV

Ako je točno da romanopisac postulira raskorak između povijesnog vremena i njemu suprotstavljenih očekivanja, utjelovljenih uglavnom u pojedincu, ako je roman slika svijeta kojoj je kriza stalan i nezaobilazan okvir, onda nema dvojbe da je Ivan Supek tom zahtjevu odgovorio u Hrvatskoj tetralogiji. Usuprot Heretiku, lociranom u daleko 17. stoljeće, Supekova četveroknjižna saga identificirana je s vremenom uspona Hitlera i Staljina, drugim svjetskim ratom, Brozovim raskidom s Moskvom, tajnom jugoslavenske atomske bombe, sukobom s centralističkim Beogradom i erom maspoka, dodirujući u zaključnoj knjizi naše dane obilježene padom Berlinskog zida i krvavim rađanjem nove hrvatske države. Poslije romana o Marku Antoniju de Dominisu i Janusu Pannoniusu, ovom tetragonalnom prozom autor se možda najviše približava danas toliko omiljenoj, pa i zlorabljenoj ideji političkog romana. Bazajući labirintima bliže i dalje povijesti, vraćajući se drami vremena i konfrontirajući je s individualnom dramom, Supek otkriva pozornicu velikih događanja na kojoj se pojedinačne ljudske čežnje tope kao mjehuri od sapunice. (Knjiga prva: Između ratnih linija, Knjiga druga: U prvom licu, knjiga treća: Medvedgrad, Knjiga četvrta: Uzašašće) …

Zdravko Zima
(urednik Hrvatske tetralogije)


Autor: Ivan Supek
Uvez: meki
Stranice: 1496
Godina izdanja: 1995.
ISBN: 953-167-059-5
Format: 14 x 21 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ivan Supek – HRVATSKA TETRALOGIJA – 1-4”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

six + three =