50%

Georges Cottier - PAMĆENJE I KAJANJE ZAŠTO CRKVA TRAŽI OPROST?

Kardinal Georges Cottier, proteolog Papinskoga doma, podrijetlom je Švicarac. U dominikanski red stupio je 1945. Bio je profesor filozofije na sveučilištu u Ženevi i Fribourgu u Švicarskoj, a autor je brojnih članaka i djela iz filozofije, teologije i etike, te o Marxu i Hegelu, a radio je i na dijalogu s marksistima.

kn90,00 kn45,00 uključ. PDV

Kardinal Georges Cottier, proteolog Papinskoga doma, podrijetlom je Švicarac. U dominikanski red stupio je 1945. Bio je profesor filozofije na sveučilištu u Ženevi i Fribourgu u Švicarskoj, a autor je brojnih članaka i djela iz filozofije, teologije i etike, te o Marxu i Hegelu, a radio je i na dijalogu s marksistima. Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je “teologom Papinskoga doma” 1989. U teološkim i dogmatskim pitanjima smatra se najutjecajnijim Papinim savjetnikom.

“Knjiga kardinala Georgesa Cottiera Pamćenje i kajanje vrlo je korisna za pravilno razumijevanje i ostvarenje izvornog traženja oproštenja utemeljenog na stvarnoj odgovornosti koja izjednačuje sve kršćane kao članove mističnog Tijela. On potiče današnje kršćane da, u svjetlu povijesnih i teoloških prosudbi, prepoznaju zajedno s vlastitima i grijehe jučerašnjih kršćana. Prepoznavanje zastranjenja iz prošlosti budi našu svijest pred kompromisima današnjice, otvarajući svakome put obraćenja. I Katolička Crkva u Hrvatskoj i hrvatski narod u višegodišnjoj demokraciji žive u novom ozračju koje pruža mogućnost mirna i objektivna pristupa vlastititoj prošlosti, kako bi se mogli otvoriti novoj budućnosti. Sveti Otac poziva čitavu Crkvu, a time i Crkvu u Hrvatskoj na vjernički znak čišćenja pamćenja kao hrabar čin poniznosti, na preispitivanje prošlosti i na suočenje s istinom o vlastitom životu. Blaženi Alojzije Stepinac je svjedok i mučenik dvadesetog stoljeća. on sve poziva na ispit savjesti, a svomu hrvatskom narodu pruža, kako nam reče Ivan Pavao II., “svojevrsni kompas da bi se znao orijentirati”.

Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački


Autor: Georges Cottier
Uvez: tvrdi
Stranice: 144
Godina izdanja: 2005.
ISBN: 953-167-175-3
Format: 13 x 20 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Georges Cottier – PAMĆENJE I KAJANJE ZAŠTO CRKVA TRAŽI OPROST?”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twenty + 11 =