30%

Frano Prcela – priredio - DIJALOG – Na putu do istine i vjere / Auf dem weg zur wahrheit und zum glauben

Dijalog nije samo čarobna riječ naših dana niti je nostalgično sjećanje na protekle euforije. Dijalog je nadasve stvarnost našeg zajedništva: mi sami smo dijalog. Autorice i autori ovog zbornika većinom s njemačkog i hrvatskog govornog područja, u interdisciplinarnim teološkim razlaganjima ulaze u trag dijalozima vjere.

kn100,00 kn70,00

Dijalog nije samo čarobna riječ naših dana niti je nostalgično sjećanje na protekle euforije. Dijalog je nadasve stvarnost našeg zajedništva: mi sami smo dijalog. Autorice i autori ovog zbornika većinom s njemačkog i hrvatskog govornog područja, u interdisciplinarnim teološkim razlaganjima ulaze u trag dijalozima vjere. Naš je život stalno nastojanje oko traženja istine i ispunjenja smislom. Naše ontološko bivstvovanje se određuje i hrani raznovrsnim dijaloškim susretima i odnosima. Pri tome ne postoje samo različiti načini razumijevanja nego još i više, različiti oblici dijaloga. Široko tematsko polje ovog zbornika svjedoči o različitim i ne manje kontroverznim misaonim postavkama. I ova je knjiga također izrasla iz susreta i kao takva per se predstavlja plaidoyer za dijalog. U njoj su uz ostale obrađene teme mesijanizma, ideje Alberta Velikog, Salomona, Waltera Benjamina, sv. Augustina, Jurja Križanića i kardinala Alojzija Stepinca.


Autor: Skupina autora
Uvez: tvrdi
Stranice: 426
Godina izdanja: 1996.
ISBN: 953-167-088-9
Format: 14 x 24 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Frano Prcela – priredio – DIJALOG – Na putu do istine i vjere / Auf dem weg zur wahrheit und zum glauben”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

20 + 3 =