40%

Franjo Hirjan / Mladen Singer - KOMENTAR ZAKONA O SUDOVIMA ZA MLADEŽ I KAZNENIH DJELA NA ŠTETU DJECE I MALOLJETNIKA

Ovaj se Komentar u izvjesnoj mjeri razlikuje od uobičajene pravne literature po tome što sadrži opsežnije deskriptivno statističke prikaze stanja, kretanja i strukture nekih pojava, da bi se ukazalo na povezanost između određenih zakonskih rješenja te stanja i kretanja društveno negativnih pojava.

kn150,00 kn90,00 uključ. PDV

Ovaj se Komentar u izvjesnoj mjeri razlikuje od uobičajene pravne literature po tome što sadrži opsežnije deskriptivno statističke prikaze stanja, kretanja i strukture nekih pojava, da bi se ukazalo na povezanost između određenih zakonskih rješenja te stanja i kretanja društveno negativnih pojava. U izučavanju kriterija za za primjenu određenih materijalnih i procesno pravnih odredaba Zakona o sudovima za mladež korištena je statistička metodologija uz nastojanje da se u nas još nedovoljno afirmiranim načinom izučavanja odluka tijela kaznenog postupka, ukaže i na kriminološke determinante procesnih odluka, posebno odluka o izboru sankcija maloljetnicima i time pridonijeti boljem razumijevanju odnosa između intencije zakonodavca i kaznenopravne prakse. Komentar je namijenjen djelatnicima u tijelima kaznenog postupka, prije svega državnim odvjetnicima, sucima za mladež i njihovim stručnim suradnicima, zatim odvjetnicima, vještacima, djelatnicima koji se delikvencijom i kaznenopravnom zaštitom mladih bave u policijskim upravama i policijskim postajama, centrima za socijalnu skrb i odgojno-obrazovnim ustanovama.


Autor: Franjo Hirjan / Mladen Singer
Uvez: meki
Stranice: 352
Godina izdanja: 2002.
ISBN: 953-167-154-0
Format: 15,5 x 23,5 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Franjo Hirjan / Mladen Singer – KOMENTAR ZAKONA O SUDOVIMA ZA MLADEŽ I KAZNENIH DJELA NA ŠTETU DJECE I MALOLJETNIKA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × 5 =