20%

Zdenko Škreb / Ante Stamać - UVOD U KNJIŽEVNOST

Uvod u književnost naš je najpoznatiji obvezatni udžbenik teorije književnosti koji već preko četrdeset godina od svog prvog izdanja predstavlja fundamentalnu literaturu za sve one koji se bave književnošću. Ovaj nezaobilazni priručnik, autorsko djelo skupine najpoznatijih hrvatskih teoretičara književnosti, koncipiran u manje monografske cjeline, istražuje fenomen književnosti na razini teorije, metodologije i interpretacije.

kn200,00 kn160,00 uključ. PDV

Uvod u književnost naš je najpoznatiji obvezatni udžbenik teorije književnosti koji već preko četrdeset godina od svog prvog izdanja predstavlja fundamentalnu literaturu za sve one koji se bave književnošću. Ovaj nezaobilazni priručnik, autorsko djelo skupine najpoznatijih hrvatskih teoretičara književnosti, koncipiran u manje monografske cjeline, istražuje fenomen književnosti na razini teorije, metodologije i interpretacije. Poglavlja o usmenoj književnosti, književnosti i jeziku, versifikaciji, prozi i drami, književnim epohama, te povijesnom slijedu poetika, čine nukleus teorijskog znanja o književnosti, stoga i ne čudi da je Uvod svojevrsna biblija studentima književnosti, ali i studentima drugih odsjeka humanističkog usmjerenja.

“Pojava ove knjige označila je prekretnicu u hrvatskim priručnicima teorije književnosti, to je nezaobilazna literatura za sve koji se u hrvatskoj bave tom strukom i stoga je Uvod u književnost prijeko potrebno iznovice tiskati.”

prof. dr. Mirko Tomasović

“Ona nije zanimljiva samo naslovom, nego kao i znanstveno, kulturološki i edukacijski vrijedan projekt i izvorno fundamentalno izdanje, koje je u neku ruku postalo kultnom knjigom hrvatske znanosti o književnosti, pa je potrebna i korisna kao svojevrsno klasično djelo povijesti hrvatske teorije književnosti.”

prof. dr. Stanislav Marijanović

“Mode prolaze, a Uvod u književnost ostaje.”

prof. dr. Ante Stamać


Autor: Zdenko Škreb / Ante Stamać
Uvez: tvrdi
Stranice: 736
Godina izdanja: 1998.
ISBN: 953-167-108-7
Format: 15,8 x 23,8 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Zdenko Škreb / Ante Stamać – UVOD U KNJIŽEVNOST”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eleven − 6 =