60%

Zdenko Škrabalo i suradnici - PRILOZI ZA POVIJEST DIJABETOLOGIJE I ENDOKRINOLOGIJE U HRVATSKOJ

Ova knjiga sadrži preko osamdeset životopisa cijele jedne generacije uspješnih liječnika – stručnjaka s područja dijabetologije i endokrinilogije koji su zaslužni za nagli razvoj i modernizaciju hrvatske medicine u teoriji i praksi.

kn250,00 kn100,00

Ova knjiga sadrži preko osamdeset životopisa cijele jedne generacije uspješnih liječnika – stručnjaka s područja dijabetologije i endokrinilogije koji su zaslužni za nagli razvoj i modernizaciju hrvatske medicine u teoriji i praksi. Te su grane najveći pomak doživjele u zadnjih pedesetak godina kada su se domaća znanstvena iskustva obogatila spoznajama prenijetim iz vodećih medicinskih centara svijeta: Švicarske, Njemačke, Engleske, Švedske, Danske i Amerike. U Zagrebu se mladi motivirani entuzijasti okupljaju oko ključnih dijabetoloških i endokrinoloških centara: “Rebro”, “Zajčeva”, “Vinogradska” i “Petrova”, također u suradnji s regionalnim centrima: Rijeka, Split, Osijek, Varaždin, Dubrovnik, Zadar, Pula, Bjelovar, Vukovar… Njihovo zalaganje, njihov rad i optimizam postavili su temelje i stvorili hrvatsku dijabetologiju i endokrinologiju, koje su tijekom proteklih pola stoljeća izborile časno mjesto i položaj u europskoj i svjetskoj dijabetologiji i endokrinologiji.


Autor: Zdenko Škrabalo i suradnici
Uvez: tvrdi
Stranice: 432
Godina izdanja: 1999.
ISBN: 953-167-120-6
Format: 21 x 27 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Zdenko Škrabalo i suradnici – PRILOZI ZA POVIJEST DIJABETOLOGIJE I ENDOKRINOLOGIJE U HRVATSKOJ”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × one =