Akcija!

Tomislav Lovrić / Vlasta Piližota - KONZERVIRANJE I PRERADA VOĆA

Znanstveno je dokazano da voće i povrće imaju posebnu važnost u standardnoj, zdravoj i funkcionalnoj prehrani. Ta važnost proizlazi iz njihove specifične prehrambene vrijednosti, te iz činjenice da sastojci u voću i povrću osiguravaju normalno funkcioniranje organizma u svim stanjima čovjekove aktivnosti.

kn100,00 kn50,00

Znanstveno je dokazano da voće i povrće imaju posebnu važnost u standardnoj, zdravoj i funkcionalnoj prehrani. Ta važnost proizlazi iz njihove specifične prehrambene vrijednosti, te iz činjenice da sastojci u voću i povrću osiguravaju normalno funkcioniranje organizma u svim stanjima čovjekove aktivnosti. Takva obilježja ponajviše su u svezi s njihovim kemijskim sastavom i organoleptičkim značajkama, što upućuje na relativno velike tehnološke zahtjeve u preradi i konzerviranju voća i povrća, inače rijetke pri konzerviranju drugih namirnica. Hrvatska u agroekološkim i klimatskim uvjetima ima sve pretpostavke za racionalnu proizvodnju različitih vrsta voća i povrća, ali one nisu odgovarajuće iskorištene, ponajčešće zbog nedostatne primjene prikladnih postupaka obrade, pakiranja, čuvanja ili prerade. Zadaća je ove knjige da pridonese poboljšanju takvog stanja.


Autor: Tomislav Lovrić / Vlasta Piližota
Uvez: meki
Stranice: 246
Godina izdanja: 1994.
ISBN: 953-167-026-9
Format: 15 x 22,8 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Tomislav Lovrić / Vlasta Piližota – KONZERVIRANJE I PRERADA VOĆA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × 5 =