50%

Peter Russell - BUĐENJE PLANETA

Peter Russell je britanski autor koji se bavi temama svjesnosti, duhovnog buđenja i njihovom ulogom u razvoju ljudskog društva. U svojim se knjigama između ostalog bavi i velikim praskom te razmatra ekološku hipotezu o integriranosti biosfere i fizičkih komponenti Zemlje u složeni interaktivni sustav.

kn80,00 kn40,00 uključ. PDV

Peter Russell je britanski autor koji se bavi temama svjesnosti, duhovnog buđenja i njihovom ulogom u razvoju ljudskog društva. U svojim se knjigama između ostalog bavi i velikim praskom te razmatra ekološku hipotezu o integriranosti biosfere i fizičkih komponenti Zemlje u složeni interaktivni sustav. Opisujući dosadašnje evolucijske etape, Russell zaključuje da će nastati novi evolucijski skok koji će biti značajan kao i pojava života iz mrtve tvari. Značajno mjesto u argumentaciji zauzima već poznata teza o Zemlji kao živom organizmu. Kako proces evolucije vodi k sve višim razinama složenosti koju autor prikazuje kroz sve veću raznolikost, organiziranost i povezanost, postoji mogućnost da se Zemlje “probudi”, to jest da počne raditi njen globalni mozak. Iako ne zanemaruje suprotnu mogućnost, uništenje čovječanstva ekološkim ili drugim katastrofama, autor zastupa potrebu optimističkog stanovišta, što je za njega kozmički imperativ i ujedno mogućnost utjecaja na tok povijesti.
U doba sveopće parcijalizacije Peter Russell zalaže se za globalni pristup i viziju cjeline, a cjelokupno njegovo djelo metaforičan je pokušaj sinteze Istoka i Zapada.


Autor: Peter Russell
Uvez: tvrdi
Stranice: 229
Godina izdanja: 1989.
ISBN: 86-343-0332-2
Format: 13 x 21 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Peter Russell – BUĐENJE PLANETA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seventeen − 9 =