38%

Marko Kovačević - HRVATSKI JEZIK IZMEĐU NORME I STILA

Knjiga jezičnih članaka, polemika i rasprava Hrvatski jezik između norme i stila dugogodišnjeg lektora i prevoditelja s francuskog jezika Marka Kovačevića, stručni je priručnik koji na najbolji način riješava moguće dvojbe u korištenju hrvatskog standardnog jezika s obzirom na neka leksička, semantička, stilistička i druga standardološka pitanja.

kn80,00 kn50,00

Knjiga jezičnih članaka, polemika i rasprava Hrvatski jezik između norme i stila dugogodišnjeg lektora i prevoditelja s francuskog jezika Marka Kovačevića, stručni je priručnik koji na najbolji način riješava moguće dvojbe u korištenju hrvatskog standardnog jezika s obzirom na neka leksička, semantička, stilistička i druga standardološka pitanja. Sve one aktualne nedoumice i najčešće pogreške u upotrebi standardnog jezika temeljito su objašnjene adekvatnim primjerima, pisane razumljivo i onim čitateljima koji su slabije upoznati sa sličnom problematikom. Pogrešno korištenje zamjenice koji, pasivnih konstrukcija, posvojnog genitiva i posvojnog pridjeva; uvriježeno krivo sklanjanje pridjeva na -ov, -ev i -in; kriva upotreba prijedloga, veznika, brojeva, lekture, pravopisa, samo su neke od tema koje ova knjiga obrađuje.

“Poglavlje pod naslovom Rasprave i studije najbolji je dio rukopisa, a u njemu je, po mom sudu, najbolja rasprava Interferencije jednog semantičkog polja, koju smatram jednom od najvrednijih semantičkih i terminoloških rasprava u kroatistici uopće.”

prof. dr. Ivo Pranjković


Autor: Marko Kovačević
Uvez: meki
Stranice: 236
Godina izdanja: 1998.
ISBN: 953-167-107-9
Format: 13 x 20 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Marko Kovačević – HRVATSKI JEZIK IZMEĐU NORME I STILA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three × five =