20%

Ludwig Wittgenstein - FILOZOFIJSKA ISTRAŽIVANJA (njem.-hrv.)

Naručite uzorna djela svjetskih pisaca neprolazne vrijednosti uz vrlo povoljnu cijenu. Mogućnost obročnog plaćanja karticom.

Knjiga “Filozofijska istraživanja” Ludwiga Wittgensteina jedna je od najutjecajnijih i najcjenjenijih studija promišljanja o jeziku i logici jezika u filozofiji dvadesetog stoljeća. Objašnjavajući “jezičnu igru” – kao postupke za uporabu znakova jednostavnije od onih prema kojima upotrebljavamo znakove u krajnje složenom svakidašnjem jeziku i “oblike života”

kn150,00 kn120,00 uključ. PDV

Knjiga “Filozofijska istraživanja” Ludwiga Wittgensteina jedna je od najutjecajnijih i najcjenjenijih studija promišljanja o jeziku i logici jezika u filozofiji dvadesetog stoljeća. Objašnjavajući “jezičnu igru” – kao postupke za uporabu znakova jednostavnije od onih prema kojima upotrebljavamo znakove u krajnje složenom svakidašnjem jeziku i “oblike života” – kao sveukupnost djelatnosti jedne jezične zajednice gdje se pokazuje što je jednoj takvoj zajednici blisko i razumljivo, a što daleko i nerazumljivo; Wittgenstein predstavlja svoj pogled na pojavnost jezika i njegovu primjenu. Istražujući “opće oblike jezika”, “pravila jezičnih igara”, “privatni jezik”, te “obiteljske sličnosti” riječi, dolazi do definicija: da se sve jezične djelatnosti jedne jezične zajednice odvijaju u sklopu nesvjesno prihvaćenih načina djelovanja; te da je značenje riječi njezina uporaba u jeziku.
“Hrvatski čitatelji nakon 45 godina dobivaju Wittgensteinovo glavno djelo i u hrvatskom prijevodu. Mogućnost je to za mnoge da se izravno susretnu ne samo s Wittgensteinovim stavovima nego i s načinom njegova razmišljanja i postavljanja pitanja koja se često rješavaju već time ako su pravilno postavljena.”


Autor: Ludwig Wittgenstein
Uvez: tvrdi
Stranice: 274
Godina izdanja: 1998.
ISBN: 953-167-116-8
Format:

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ludwig Wittgenstein – FILOZOFIJSKA ISTRAŽIVANJA (njem.-hrv.)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fifteen + nine =