50%

Johannes B. Brantschen - ZAŠTO DOBRI BOG DOPUŠTA DA PATIMO?

Povijest čovječanstva je uvijek i povijest patnje. Patnja prati čovjeka kao sjena, provlači se cijelim njegovim životom. Johannes B. Brantschen, umirovljeni profesor fundamentalne teologije u Fribourgu u Švicarskoj, uzima također teološki ozbiljno patnju kao jedini prigovor Bogu što ga ozbiljno treba uzeti i suočava se s tamnim, tjeskobnim pitanjem: Zašto Bog dopušta patnju

kn80,00 kn40,00 uključ. PDV

Povijest čovječanstva je uvijek i povijest patnje. Patnja prati čovjeka kao sjena, provlači se cijelim njegovim životom. Johannes B. Brantschen, umirovljeni profesor fundamentalne teologije u Fribourgu u Švicarskoj, uzima također teološki ozbiljno patnju kao jedini prigovor Bogu što ga ozbiljno treba uzeti i suočava se s tamnim, tjeskobnim pitanjem: Zašto Bog dopušta patnju – Bog o kome vjerujemo da je dobar, pravedan i mudar?
Johannes B. Brantschen ne daje prebrze odgovore. Ne razrješuje misterij. Ali pokazuje mogućnosti koje kršćani imaju kada se suoče s patnjom: otpor ondje gdje se patnje mogu ukloniti; predanje i aktivno prihvaćanje ondje gdje se patnja neda nadvladati, nego samo podnositi i u svjetlu Kristova uskrsnuća preobraziti u nadu.


Autor: Johannes B. Brantschen
Uvez: meki
Stranice: 96
Godina izdanja: 2006.
ISBN: 953-167-189-3
Format: 13 x 20 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Johannes B. Brantschen – ZAŠTO DOBRI BOG DOPUŠTA DA PATIMO?”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three × 4 =